Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyereg beállítás – most csak férfiaknak

Nyereg beállítás – most csak férfiaknak
A Global Cycling Network készített egy videót azokról a  problémákról, amelyeket - a közvélekedés szerint - a nyergek a férfiaknál okozhatnak: zsibbadás, erekciós zavarok, prosztatarák.  

A videót természetesen mindenkinek ajánljuk, mert a szemérmesség ebben az esetben problémák sorát okozhatja. Szóval, beszéljünk nyíltan.

Megosztunk egy egyszerű ötletet, amivel tehetsz te is az egészségedért.

Sokan azt ajánlják, hogy a nyergeket vízszintesen állítsuk be. Szerintünk ez rossz megoldás, mert:

1., bár a vízszintes nyereg jól tartja alulról a testet, de ezzel az érzékeny részekre eső nyomást nem „kezeli” hatékonyan még akkor sem, ha középen „ki van vágva”,

2., a lyukas nyergek önmagukban nem jelentenek megoldást a problémákra, csak az egyik kezelési módot adják,

3., a nyeregnek nem az a célja, hogy kényelmesen üljünk rajta, hanem az,  hogy megtámassza a testet, vagyis segítse a súlyelosztást a karok, a lábak és a gerinc között.

Azt javasoljuk, a nyerget úgy állítsd be, hogy kövesse a felsőteste dőlését olyan mértékben, hogy az még ne járjon a nyeregből való kicsúszás veszélyével, és megfelelően megtámassza a testet.

A Simplon erre figyelve a férfiaknak szánt országúti bringáit eleve olyan nyeregcsővel szereli, ahol a nyerget tartó sín előre felé lejt, ezzel is figyelve a férfiak egészségére.

Milyen előnyökkel jár az előre lejtő nyereg, azaz a döntött ülés?

1., Hatékonyabb lesz a hajtás, mivel a nyereg dőlése miatt nagyobb súly esik a lábakra.

2., Csökken az érzékeny részekre eső nyomás, mivel a testünk leginkább a nyereg végén támaszkodik, a farpofákra esik a legnagyobb nyomás, és a köztük, valamint előttük lévő részek „tehermentesülnek”.

3., Létrejön az optimális súlyelosztás a karok, lábak és a hát között.