Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Első országútim

Első országútim
Ez a néhány "ha-akkor" tanács azoknak szól, akik az első, országúti kerékpárjukat szeretnék megvásárolni.

Mire szeretnéd használni?

Ha rövid távokat mennél gyorsan, akkor a Race kategóriát ajánljuk. Ha nagy távolságkat tennél meg, akkor az Endurance kerékpárokat javasoljuk. Ha szeretnél lemenni időnként az aszfaltról és rossz minőségű mellékutakon, erdőben vagy földúton kerékpároznál, akkor a Gravel menüpontban fogod megtalálni a megfelelő bringát. Ha szabadidődben szeretne biciklizni, akkor a Sport országútik megismerését ajánljuk. Ha a városban közlekednél kerékpárral, akkor az egyenes kormánnyal szerelt országútikat, a Fitness kerékpárokat ajánljuk. Ha a stílusos női kerékpárokat keresed, akkor a Női menüpontban foglaltuk össze ajánlatainkat. 

A fentiekben a Lapierre márka által használt megnevezéseket használtuk. A gyártók az egyes kategóriákat gyakran más-más névvel illetik, ezért érdemes szakember segítségét kérni, és neki elmondani a kerékpárral kapcsolatos igényeket és célokat. 

Milyen anyagból legyen a váz?

Ha kényelmesen szeretnél kerékpározni, akkor a carbon vázakat ajánljuk, mivel rendkívül merevek, és nagyon jól elnyelik a rezgést. Hátrányuk, hogy nehezen javíthatóak. Ha tartós és könnyen javítható vázat szeretnél, akkor az aluminiumot ajánljuk. Hátránya, hogy rossz a rezgéselnyelő képessége.    

Milyen méretű kerékpárt válasszak?

Csak a magasságodat kell tudnod, és az alábbi táblázat segíthet: 

Magasság (cm) /  Vázméret 

155-162 / XS

160-172 / S

170-182 / M

180-190 / L

188-195 / XL

195 <   / XXL

Fontos, hogy ezek csak közelítő adatok, a tájékozódás megkönnyítését szolgálják. Vásárlás előtt érdemes a kiválasztott gyártó által kiadott táblázatot megnézni.